دومین دوره مسابقات چای ایران

  • raya
  • 11.08.2019
  • 0 دیدگاه

یکشنبه ۳۰ تیرماه جاری با حمایت و همکاری کافه رایا و پژوهشکده چای ایران -زیرنظر
وزارت جهاد کشاورزی- و با معرفی داور از سوی این نهاد برنامه ریزی شده است.
در این مسابقه ۴ داور اصلی حضور داشتند که ۳ نفر از آنها به عنوان داور سنسور و یکی به عنوان داور تکنیکال در این مسابقه
شرکت کردند. مهندس سید تقی شکرگزار، محقق و مسئول آزمایشگاه گروه فیزیولوژی و فناوری پژوهشکده چای به عنوان سر
داور، آرش لسان و بهادر جعفری داوران بخش سنسور این مسابقه بودند که کیفیت و طعم چای را ارزیابی می کردند.
در این مسابقه ۱۳ شرکت کننده این فرصت را داشتند که با طبخ انواع چای های ایرانی با طعم های منحصر به فرد با یکدیگر به
رقابت بپردازند.
برگزارکنندگان براساس شاخص ها و مولفه های خاص مرتبط با موضوع چای ایرانی، حائزان شرایط شرکت در مسابقه را انتخاب
کردند که در نهایت افراد راه یافته به مراحل نهایی مسابقه از صبح تا عصر در دو نوبت به رقابت پرداختند.
متولی اصلی برگزاری مسابقه دم کردن چای ایرانی و کانون رویدادهای چای ایران بود. محمد آل بویه مدیر کافه رایا و عضو این
کانون، با معرفی برگزیدگان این مسابقه اظهارداشت: برخی باورها و ذهنیت های نادرست درباره چای ایرانی مبنی بر اینکه دیردم یا
کم کیفیت است از جمله علت های برگزاری این مسابقات بوده که دوره نخست آن سال ۹۶ در کافه رایا برگزار شده است.
وی افزود: ترویج فرهنگ استفاده بیشتر از چای سالم ایرانی، معرفی آن و حمایت از چایکاران کشور در سال رونق تولید از جمله
دیگر اهداف این مسابقه اعلام شده است.
آل بویه با بیان اینکه ایران از جمله کشورهای پرمصرف چای در جهان است اظهارداشت: ضرورت دارد چای مرغوب و سالم
ایرانی بیش از پیش معرفی و فرهنگ استفاده از آن نیز بیشتر ترویج شود.
بعد از طبخ چای ایرانی نوبت به سرو نوشیدنی ابداعی برای داوران می رسید. در این بخش شرکت کنندگان می بایست یک نوشیدنی
ابداعی برای داوران درست می‌کردند که حتما باید از مواد کاملا طبیعی و به صورت ترکیبی تهیه می‌شد.
نکته جالب در این مسابقه سختگیری داوران درباره لزوم استفاده از مواد طبیعی و ارگانیک بود و هر شرکت کننده ای که مواد
طبیعی را به بهترین شکل مخلوط می‌کرد بیشتر از سایرین می‌توانست نظر داوران را جلب کند. نکته دیگر درباره شرکت کنندگان
در این مسابقه این بود که سال ها در کافه های مختلف به دم آوری و سرو چای ایرانی مشغول بودند و حالا به هدف معرفی چای
وطنی در مسابقه چای ایرانی شرکت کردند.
یکی از میهمانان ویژه در این مسابقه احمدرضا بخشی رییس کمیسیون چای بود. بخشی با تمجید از برگزاری مسابقه دم کردن چای
اظهار داشت: صحبت از فرهنگ نوشیدن چای می شود همه می گویند باید فرهنگ سازی شود در صورتی که ما ملتی با فرهنگ
چندین هزار ساله در بخش‌های مختلف هستیم اما فرهنگ مان را یا فراموش کرده ایم یا اجرا نمی کنیم.
وی افزود: ما نیازمند این هستیم که در بخش سرو چای ایرانی فرهنگ سازی کنیم که برای تحقق این امر باید همه دست به دست هم
دهیم. از ارگان های ذیربط گرفته تا کافه ها و رستورا‌ن‌ها.کمیسیون چای از برگزاری چنین مسابقات و ایونت هایی با محوریت
فرهنگ سازی مصرف چای ایرانی حمایت می کند و مشتاق حضور در چنین مراسم هایی است.
هیات داوران پس از طی فرآیندهای داوری به ترتیب «محمد جواد اسماعیل پور»، «سعید اصغری» و «پارسا خسروآثاری» را به
عنوان نفرات اول تا سوم این مسابقه معرفی کردند و جوایز نقدی به آنان اهدا شد.
جوایز این مسابقات شامل ۳ میلیون تومان وجه نقد برای نفر اول، ۲ میلیون تومان برای نفر دوم و یک میلیون تومان برای نفر سوم
بود. همچنین از طرف کمیسیون تخصصی چای، یک مدرک رسمی و از طرف موسسه استادان چای ایران، یک پلاک طلا به نفر
اول مسابقات چای ایران اهداء شد.